divendres, 2 de juny del 2023

Rain Falls For Mind (The Sleepy Jackson)

 

Amb un nom que fa referència a un antic bateria dormilega, en realitat afectat d'una malaltia anomenada narcolèpsia, THE SLEEPY JACKSON va ser el projecte personal del compositor, cantant de veu distintiva i guitarrista Luke Steele, fill d'una família de músics de Perth, Austràlia Occidental, i, com comprovareu, gran afeccionat a la música dels anys 60 del s. XX, palès en el seu eclèctic estil, des de l’alt-country a l’electro-pop, en el que s'entreveuen influències de The Beach Boys en les harmonies vocals, així com de clàssics del rock atmosfèric (space-rock) posterior com Mercury Rev o The Flaming Lips en els luxosos arranjaments, però sobretot, del mític George Harrison en el tractament de les guitarres.

Un projecte que va tenir uns anys d'èxit amb un parell d'EP i el seu LP de debut, Lovers (2003), amb Good Dances, el seu hit més conegut (vegeu aquí), acompanyat d'altres bons temes com Vampire Racecourse, Acid In My Heart o la que he triat com a CdD d'avui, Rain Falls For Mind.

Un disc relativament reeixit que va tenir continuació amb el tampoc menyspreable Personality-One Was A Spider, One Was A Bird (2006), a partir del qual, sense que us pugui explicar la causa, la banda va desaparèixer del mapa i jo, personalment, tampoc no em vaig interessar gaire per projectes paral·lels d'Steele com Empire Of The Sun.

Una carrera efímera per a la que no se m'acut més que aquell vell refrany castellà que diu: "fué bonito mientras duró", amb aquest parell d'àlbums esmentats que no haurien de caure en l'oblit.

- THE SLEEPY JACKSON. Rain Falls For Mind. Lovers (2003).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada