divendres, 23 de juny del 2023

Dedicated To The One I Love (The Mamas & The Papas)

 

A propòsit de The Mamas & The Papas-3:

Sembla increïble que, de portes endins, la vida d'un grup que representava com pocs l'esperit de la època, amb el famós eslògan  "Love & Peace", fos un veritable infern, fruit, com vaig comentar al primer post (vegeu aquí) d'aquesta sèrie “A propòsit de THE MAMAS & THE PAPAS”, de continues infidelitats, drogues i alcohol, fent honor al també conegut "Sex, Drugs & Rock'n'Roll", a les que, amb el temps, s'hi afegiria una acusació d'incest, temes tots ells que obviarem perquè no és objectiu del blog el safareig.

El cas és que, per a la gravació del segon LP, titulat The Mamas & The Papas (1966), Michelle Phillips participaria només en alguns temes, essent substituïda, així com a la gira posterior, per Gene Clarks, de The Byrds, la pitjor qualitat vocal del qual, unit a la falta de carisma, propiciaria la tornada de la ex-model per al tercer i més reeixit àlbum, The Mamas & The Papas Deliver (1967).

Un disc que, amb la banda fent aigües per tot arreu, presentarien en una lamentable actuació a l'esmentat Festival de Monterey (aquí), on els va tocar actuar ni més ni menys que al darrera de dos monstres com The Who i Jimi Hendrix, en el seu màxim esplendor. Una situació que hauria d'haver implicat el final de la seva carrera si no fos que, per motius contractuals, encara en van publicar dos més, The Mamas And The Papas (1968) -ja veieu que amb els títols no s'hi escarrassaven massa- i People Like Us (1971).

Com a CdD he triat un tema de l'esmentat Deliver, un àlbum amb majoria de composicions de John Phillips com Creeque Alley o Look Through My Window però amb algunes versions com My Girl o Twist And Shout, popularitzades per The Temptations i The Beatles, respectivament, o, enregistrada també abans per The Shirelles, la escollida, Dedicated To The One I Love, un dels hits de la seva discografia, amb la Sra. Phillips com a veu principal, en detriment per primera vegada, d'una Cass Elliot, com comentarem al proper post de la sèrie, buscant-se la vida en solitari.

- THE MAMAS & THE PAPAS. Dedicated To The One I Love. The Mamas & The Papas Deliver (1967).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada