divendres, 23 de maig de 2014

Shelter Song (Temples)

Els seguidors del blog segurament ja haureu apreciat que a l'autor li agrada especialment la música psicodèlica, el que és fàcilment deduïble de les referències enllaçades a la CdD d'avui, per la qual cosa no us ha d'estranyar que aquest disc hagi estat tan ben acollit a la meva discoteca i sigui un dels que més he escoltat en les darreres setmanes. 
Es tracta de Sun Structures (2014), l'al·lucinant àlbum de debut dels britànics TEMPLES, moltes de les cançons del qual ja havien estat editades com a singles en els darrers mesos, amb gran repercussió, tant entre el públic seguidor de la escena indie en general com entre algunes estrelles del rock, com Johnny Marr (The Smiths) o Noel Gallagher (Oasis), declarats admiradors seus.
Aquest grup, liderat pel cantant i guitarrista James Edward Bagshaw i el baixista Thomas Edison Warmsley, sembla haver escoltat molta música, tot i la seva joventut, i al seu disc hi trobarem flaires dels més clàssics dels dos costats de l'Atlàntic, amb The Beatles, The Rolling Stones, els PinkFloyd de la època Syd Barrett o T. Rex a una banda i el més selecte de la west-coast, com The Beach Boys, Love o The Byrds a l'altra, formant part d'aquesta, per al meu plaer, meravellosa nova fornada (revival) neo-psicodèlica, al costat d'altres coneguts del blog com Tame Impala, Foxygen o tot el moviment PaisleyUnderground (vegeu aquí). Ja ho veieu, tots vells (i joves) coneguts, amb els que podeu enllaçar només clickant a sobre dels seus noms.
Des dels primers acords de  Shelter Song, el primer single publicat pels nostres protagonistes i que obre el seu disc, produït pel mateix Bagshaw, sembla que fem un pas enrere cap als anys 60, sensació que es manté al llarg dels 12 tracks de l'àlbum, els primers cinc o sis dels quals, que recomano escoltar d'una tirada, formen, per a mi, un dels millors inicis d'un disc des de fa anys. Però és una revisió molt ortodoxa, amb uns arranjaments calidoscòpics molt elegants i continguts, d'omnipresent i implacable esperit pop sense estridències però també sense innecessaris ensucrats.
I ara escolteu Shelter Song i fixeu-vos en la introducció, en aquests acords amb textures de guitarra de 12 cordes en el més pur estil Roger Mcguinn (The Byrds) i en la meravellosa línia de baix i aquestes harmonies que sembla que en qualsevol moment vagin a enllaçar amb temes de The Beatles com Day Tripper o Taxman. Una cançó que convida a l'optimisme i que segurament serà de les més reeixides als seus concerts, com el que tenen previst per al pròxim dimecres 28 de maig al Parc de Fòrum de BCN, en el programa previ (i gratuït) del Primavera Sound 2014.
Es possible que a alguns us semblin "retro" però, per a mi, son la sensació indie-rock del moment.


- TEMPLES. Shelter Song. Sun Structures (2014).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada