divendres, 26 de juny del 2015

New Life (Red)

La CdD d’avui està protagonitzada per un personatge de ben segur desconegut per a la majoria de seguidors del blog. Es tracta d’Olivier Lambin, conegut artísticament, i degut al color dels seus cabells, com a RED.
Natural de Lille (França), tot i què canta en anglès, ja havia publicat uns quants LP, com Felk (2000); Songs Froma A Room (2001), un disc en el que reinterpreta fil per randa l’àlbum original del 1969 de Leonard Cohen; 33 (2002), en referència a la edat a la que el va gravar i Nothing To Celebrate (2005), quant el vaig descobrir amb Social Hide And Seek (2007), moment en el que li vaig perdre la pista fins a la seva recent reaparició, amb el nom de Bodybeat, trio d’electro-funk format per ell a la veu, guitarra i sintetitzador i (no sé si es casualitat o els ha buscat expressament) dos pèl-rojos més, Jéremy Butruille al baix i Nicolas Bertin a la bateria.
Si en els quatre primers treballs de RED la formació va ser en format de trio, per a Social Hide And Seek, gravat entre Brest i Lille en condicions de directe,  Lambin va incorporar teclats i va contar amb la col·laboració de grans professionals amics seus, com el guitarrista Noël Atchoté i Neman Herman Düne, del que va resultar un disc de blues-rock urbà molt interessant.
En l’aspecte musical hi trobarem influències de The Velvet Underground, de The Stooges i de les bandes de Nick Cave, The Birthday Party i The Bad Seeds; la manera de cantar (amb aquesta veu maltractada pel tabac i l’alcohol) ens pot evocar Tom WaitsJohn Lee Hooker i en les lletres, crues, fins i tot grolleres, però que semblen traspuar autenticitat, el mateix autor reconeix la inspiració en la Biblia, en William S. Burroughs i en els seus ídols, Bob Dylan i, és clar, Leonard Cohen.
Com a CdD he escollit el track 10, New Life, un tema intens, enèrgic, una mica inquietant i tot, i amb un sublim riff de guitarra. Escolteu-lo.

- RED. New Life. Social Hide And Seek (2007).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada