divendres, 17 de setembre del 2010

Forever Young (Bob Dylan)

A l’hora de triar un tema del senyor Robert Zimmerman (cognom que artísticament va canviar pel nom del seu admirat poeta Dylan Thomas) el més fàcil hauria estat escollir la considerada per molts fans del Bard de Minnesota com la millor cançó de la història de la música pop, Like a Rolling Stone, del mític disc Highway 61 Revisited (1965), però tinc motiu per optar per un altra.


La que havia estat durant uns anys la seva banda d’acompanyament i que també tenia una interessant vida pròpia, el grup liderat per Robbie Robertson, The Band, va celebrar, el 26 de novembre de 1976, a la sala Filmore de San Francisco (Califòrnia), un concert de comiat, immortalitzat per en Martin Scorsese a la pel•lícula The Last Waltz (1978). A partir de la primera vegada, que ho vaig fer acompanyat de la M, he vist en diverses ocasions més el que considero millor film musical de tots els temps, en el que el grup interpreta temes propis alternats amb altres de multitud de convidats entre els quals hi ha Muddy Waters, Dr John, Eric Clapton, Van Morrison, Ringo Starr, Neil Young, Joni Mitchell, Neil Diamond...per acabar amb la participació de l’ex-cap.

La seva aparició, amb la característica melena rinxolada, sota un barret blanc, xupa de cuir i amb la stratocaster al coll es memorable. I el primer dels temes que interpreta es el que he triat com a CdD, la versió original del qual es al disc Planet Waves (1974) però que us recomano veure en la versió de la esmentada pel•lícula.

Clickeu sobre el vídeo i potser entendreu i no oblidareu mai més el que es un mite del rock.

- BOB DYLAN. Forever Young. Planet Waves (1974).


4 comentaris:

  1. Bon dia...espera en Dylan com a CDC en un espai breu de temps, de fet pensava que seria el segon..pero tu, com en Guardiola fas la teva propia alineacio despistant al personal.jejeje

    ResponElimina
  2. Saps que quan escolto aquesta cançó em poso trista? i mira que m'agrada Dylan,trobo genial la música i la lletra de Forever Young i vaig disfrutar molt veient The Last Waltz. Por que será...!!!
    M

    ResponElimina
  3. Quan la M. ha dit que li agrada la lletra, m'he anat correns a un buscador i l'he trobada, estic amb tu, genial!
    Em quedo amb:
    When the winds of changes shift.
    May your heart always be joyful
    Quantes coses tinc per aprendre a través de la música.
    Gràcies Dr. R. per portar-me pel bon camí!!!!

    ResponElimina
  4. Je, je...veig que la cosa va de clàssics...m'agrada! Trobo a faltar que avui en dia no es faci música així (encara que algunes d'aquestes cançons són irrepetibles).

    ResponElimina