divendres, 14 de juny del 2024

Build A Bridge (Deeper)

 

En el seu disc homònim de debut, l'any 2018, la banda DEEPER  estava integrada pel cantant i guitarrista Nic Gohl, el baixista Drew McBride, el bateria Shiraz Bhatti i el guitarrista Michael Clawson, qui abandonaria la formació (i poc després se suïcidaria), essent substituït pel baixista Kevin Fairbain, tasca que deslliuraria a McBride per agafar una altra guitarra i, el que seria novetat en el segon LP, Auto-Pain (2020), editat en plena pandèmia Covid-19, el sintetitzador.

Dos àlbums en els que els de Chicago oferien sense rubor un revival del post-punk dels 80, alternat amb l’indie-rock de les darrere dècades però que, de la mà d'una nova i molt coneguda discogràfica de Seattle i de l'enginyer i productor Dave Vettraino, ha virat cap a un so més nítid i polit, o, en paraules del mateix Gohl, més pop, en el tercer, Careful! (2023), amb el que han aconseguit arribar a un públic més ampli, com jo mateix.

Un disc amb tretze tracks, tres d'elles en forma de breus interludis instrumentals, concentrades en 39 minuts, de les que, com és habitual al blog, en destacaria algunes com Glare, Bite, Sub, Airplane Air (de la que prové l'expressió “Compte!” que dóna nom a l'àlbum), o la que el tanca, Pressure (una autèntica cançó d'amor del vocalista cap a la seva dona), però, per sobre de totes, la CdD d'avui, Built A Bridge.

Una cançó sobre com fer cançons amb una enganxosa línia de guitarres intricades per part de McBride i Gohl, en la que aquest es diu a sí mateix haver trobat el ritme adequat: "It's the right kind of rhythm, I say to myself..." a la tornada:

It’s the right kind of rhythm, I say to myself

You fall asleep now, you feel like someone else

But that’s alright

That’s alright

It’s the right kind of rhythm, you say to yourself

You fall asleep now, you feel like someone else

Now build a bridge

- DEEPER. Build A Bridge. Careful! (2023).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada