divendres, 29 d’abril del 2011

Woodstock (Crosby, Stills, Nash & Young)

En els anys que van seguir al Festival de Woodstock de 1969 les sigles CSN&Y van formar part de la meva vida quotidiana. I es que vaig estar un fidel seguidor d'en David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash i Neil Young, ja sigui junts, per separat, en format duo o trio, així com dels grups dels que provenien, The Byrds, The Hollies i Buffalo Springfield, per la qual cosa no serà gents estrany que aquests noms tornin a aparèixer en futures CdD.
 Desprès d'un gloriós debut amb el disc homònim, Crosby, Stills  & Nash (1969), on destacaven precioses harmonies vocals sobre un fons de guitarres acústiques, la incorporació de Young va aportar el plus de força elèctrica per fer d'aquest Déjà Vu (1970) el seu millor disc. 
CSN&Y han passat a la història com a paradigma de "supergrup", i van gaudir d'una gran popularitat fins que la previsible lluita d'egos (cal recordar que cada membre aportava i cantava els seus propis temes), i algun que altre problema amb les drogues, va acabar amb la banda en el seu millor moment artístic i comercial. Successives reunions, acompanyades o no de la publicació de material nou, no han fet més que confirmar que qualsevol temps passat fou millor.
El que no es pot discutir es la influència que l'estil d'aquests hippies, compendi de tota la música americana: folk-country-pop-rock... alhora compromesos social, cultural i políticament, i  amb lúcides lletres pacifistes, ecologistes i progressistes, sense descuidar els tòpics sobre sexe, amor i drogues, ha exercit sobre  generacions posteriors. Per a mi son un dels millors exponents de l'esperit de la Costa Oest de principis dels anys 70.
 A l'hora de triar una CdD entre les deu cançons que conté aquest meravellós disc, per a que cap d'ells s'ofengui si llegeix aquest blog, he escollit la única que no està composada per cap dels quatre. Es un tema d'una amiga de tots, i novia de quasi tots, ells, Joni Mitchell, titulat Woodstock.

- CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG. Woodstock. Déjà Vu (1970).




Vídeos afegits posteriorment.


1 comentari:

  1. Comunico als seguidors del blog que, per motius logístics, durant les properes setmanes i fins a nou avís, la CdD es publicarà un parell d'hores més tard, cap a les 9 del matí.

    ResponElimina