divendres, 15 d’abril del 2011

Like Dylan In The Movies (Belle & Sebastian)

La M i jo, per les festes de la Mercé, solem anar cada any a algun concert dels que organitza, des de en fa quinze, Barcelona Acció Musical (BAM). Les estrelles de la darrera edició eren BELLE & SEBASTIAN, que actuaven a l'antiga fàbrica Damm, al carrer Rosselló, però a la mateixa hora ho feien els MiNE! a la plaça del Àngels (veure aquí) i no hi havia color.
Es clar que tampoc no ens va saber tan greu perdre'ns els escocesos, perquè ja els havíem vist, i probablement en el seu millor moment artístic, precisament en un altre concert del BAM, quant van venir a presentar el disc que conté la CdD d'avui. Va ser un concert a la plaça del Rei, en el que van actuar també els americans The Magnetic Fields, que ens ha quedat gravat a la memòria com un dels millors esdeveniments de la música indie a BCN.
Es tracta d'un grup, liderat  des de 1996 pel cantant i compositor principal Stuart Murdoch, que pren el nom d'un llibre de Cécile Aubry, portat a la TV en una sèrie de dibuixos animats, sobre les aventures del nen Sébastien i el seu gos Belle, i que, en aquest segon disc, If You're Feeling Sinister (1997), van aconseguir tota una obra mestra del pop recent. Amb melodies enganxoses però complexes i texts literaris d'alta volada transmeten una emoció agredolça que se'm fa difícil d'explicar.
La veu del líder es acompanyada per suaus guitarres, alhora envoltades per cordes, metalls i vibràfons, amb el que, aquest sextet d'estudiants de Glasgow, amb un nivell cultural, d'ironia i enginy molt superior a la mitjana de músics de la època, aconsegueix una admiració dels seus fans nomes comparable a la que van desencadenar The Smiths en el seu moment.
En altre disc per escoltar d'una seguida, del que us presento un petit tastet amb un dels temes més emblemàtics.

- BELLE & SEBASTIAN. Like Dylan In The Movies.  If You're Feeling Sinister (1997).

3 comentaris:

  1. Belle and Sebastian es un dels meus grups favorits. Per fí l'has destacat F!!!!! Ja fa anys que sonen i han estat molt imitats, pero no es lo mismo.

    ResponElimina
  2. Aquesta primavera Sound no me'ls perdo!

    ResponElimina
  3. M'encanten!!! La seva música dóna bon rollo!

    ResponElimina