divendres, 22 de març del 2024

It Ain't Me Babe (Bob Dylan/Johnny Cash & June Carter)

 

Dylan Covers-3:

La composició de BOB DYLAN d'avui, i la seva corresponent versió, és un tema del seu quart LP, Another Side Of Bob Dylan (1964).

Un àlbum enregistrat en una sola nit, en el que el de Minnesota, acompanyant-se de la guitarra acústica, l'harmònica i el piano, comença a allunyar-se de la cançó protesta per tractar temes més personals, el que d'entrada no seria gaire ben acceptat per part de la crítica i dels seus seguidors, que el consideraven molt inferior al precedent, ni més ni menys que l'aclamat The Times They Are A -Changin' (1964), però en el que s'intueix el que estava a punt de venir, la històrica reconversió al folk-rock que suposaria (vegeu aquí) el Highway 61 Revisited (1965).


Un disc, per tant, que podem considerar "de transició" però que a mi, particularment, m'encanta, corroborat amb el post d'avui i el següent d'aquesta sèrie, que publicaré més o menys d'aquí a un mes. Dotze tracks en dos dels quals tracta de la seva relació amb la seva xicota d'aleshores, Suze Rotolo -la que apareix abraçada a ell a la caràtula del seu segon LP, The Freewheelin' Bob Dylan (1963)- la llarga Ballad In Plain D, en la que, en els seus més de vuit minuts, relata la nit que va trencar amb ella i la que he triat per a CdD, It Ain't Me Babe.

Una cançó en la que l'autor, conscient de que ha se ser honest amb si mateix i amb els demés sobre el que pot oferir en una relació, incapaç d'esdevenir l'heroi romàntic que, per amor incondicional, satisfaci tots els desitjos d'una dona com no separar-s'hi mai, defensar-la incondicionalment, recollir-li flors...o morir per ella, li deixa anar allò de "No sóc jo el que busques,...nena, no sóc jo (It Ain't Me Babe)".


Un tema que ha estat versionat per artistes com la seva amiga Joan Baez i molts d'altres prou coneguts del blog com The Turtles (aquí), Nancy Sinatra (aquí), Bryan Ferry, l'ex Roxy Music (aquí) o el que he escollit per compartir l'article d'aquest divendres, JOHNNY CASH, concretament al Carryin' On With Johnny Cash & June Carter (1967), el primer àlbum enregistrat com a duo amb la que pocs mesos desprès es convertiria en la seva esposa i, malgrat tot, com vaig comentar en el seu dia (i aquí), l'amor de la seva vida.

- BOB DYLAN/JOHNNY CASH & JUNE CARTER. It Ain't Me Babe. Another Side Of Bob Dylan (1964)/Carryin' On With Johnny Cash & June Carter (1967). 

 

1 comentari:

  1. Es comunica als seguidors del blog que el divendres que ve, festiu a casa nostra, no es publicarà la CdD.

    ResponElimina