divendres, 5 de juny del 2020

Requiem For O.M.M.2 (Of Montreal)


Va ser després d'un fracàs sentimental amb una canadenca que Kevin Barnes va decidir anomenar sarcàsticament el seu projecte musical OF MONTREAL, un grup en el que si bé en els inicis s'acompanyava d'altres membres de The Elephant 6 Recording Company -un col·lectiu de músics de la ciutat d'Athens, Georgia, prou conegut dels seguidors del blog- com el baixista Bryan Helium, de Elf Power, va acabar component i gravant pràcticament en solitari.
I és que, des del seu debut l'any 1997 fins al recent Ur Fun (2020), aquest prolífic cantautor ha publicat una vintena d'àlbums, dels que en destacaria alguns com The Gay Parade (1999), Coquelicot Asleep In The Poppies: A Variety Of Whimsical Verse (2001), Satanic Panic In The Attic (2004), The Sunlandic Twins (2005), el meu favorit, o Lousy With Sylvianbriar (2013), el preferit del meu fill A. qui n'entén més de la família.
Una extensa discografia amb un estil musical que abasta diferents gèneres, de la psicodèlia a l’indie-pop, al glam i a l’electro-punk, i amb unes lletres que reflecteixen l'estat d'ànim de l'autor, des de la eufòria a la depressió, al llarg de la seva trajectòria, esquitxades d'incisius comentaris sociopolítics. Un obra que presenta en concerts convertits en autèntics shows (no necessàriament en el bon sentit de la paraula), amb una escenografia provocadora, dissenyada pel seu germà David, responsable tanmateix de la majoria de les portades dels seus àlbums.
Com a CdD he triat un tema del seu setè disc, The Sunlandic Twins, gravat gairebé en solitari per Barnes entre Athens i Oslo, Noruega, el país natal de, aleshores, la seva esposa Nina. Una divertida i addictiva col·lecció de música pop descrita per l'autor com "una incursió en la avant-disco electro cinemàtica del segle XXI", en la que la veu brilla tant com els arranjaments, de les tretze tracks del qual en destacaria, totes de la primera meitat, el que vindria a ser la cara A en format vinil, Requiem For O.M.M.2, la estimulant gema pop que enceta l'àlbum i que he triat com a CdD d'avui, I Was Never Young, Wraith Pinned To The Mist And Other Games o So Begins Our Alabee.

- OF MONTREAL. Requiem For O.M.M.2. The Sunlandic Twins (2005).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada