divendres, 1 de desembre del 2017

Silver (Waxahatchee)

Fa sis divendres, en el post d’Allison Crutchfield, comentàvem els seus inicis amb grups com Bad Banana o P.S. Eliot, acompanyada de la seva germana bessona Katie, fins que els seus camins es van bifurcar per continuar amb la banda Swearin' i, finalment, en solitari amb el propi nom la primera i amb WAXAHATCHEE la (ni que només per uns minuts) petita de la família.
Amb aquest nom, que fa referència a un indret fluvial a prop de la seva casa natal a Alabama (ara viuen a Philadelphia), es coneix un projecte musical d’indie-rock que, precedit per una cassette, American Weekend (2012) i dos CD, Cerulean Salt (2013) i Ivy Tripp (2015), molt ben acollits per la crítica, acaba de publicar el que l'ha de consagrar, Out In The Storm (2017).
Amb la col·laboració de sa germana als cors, teclats i percussió (a la guitarra rítmica al vídeo d'avui) i d'una altra Katie, la Harkin, de Sleatter-Kinney (deute pendent de la CdD) a la guitarra solista i a les mans de John Agnello, productor de vells coneguts del blog com Dinosaur Jr. o Sonic Youth, aquest darrer àlbum resulta musicalment més polit que tota la obra prèvia sense perdre gens d'emotivitat ni agressivitat en l'intent. Una emotivitat a la par d'unes lletres que, plenes de tristesa i ressentiment, narren en primera persona i sense autoindulgència, una relació sentimental complexa fins a la toxicitat, a la que la composició i gravació del disc ha servit com a vehicle de superació. Un altre disc de ruptura, a sumar al de la "germaníssima".
Un CD curt, a consumir en poc més de 32 minuts, els deu tracks del qual m'agraden tots i dels que en destacaria l'inicial Never Been Wrong, Sparks Fly, Brass Beam, Hear You i el que, seqüenciat en el número quatre, he triat com a CdD, Silver, una gemma power-pop que ens evoca els anys 90, els dels Guided By Voices del seu admirat Robert Pollard (un altre deute del blog).
Definitivament, aquest ha estat l'any de les bessones Crutchfield. Estaria bé veure-les en un mateix "bolo" a les dues, no, senyors promotors?

- WAXAHATCHEE. Silver. Out In The Storm (2017).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada