divendres, 21 de juny del 2019

Devastation (The Besnard Lakes)


La parella formada pel productor, compositor, cantant, guitarrista i multi-instrumentista Jace Lasek i la cantant i baixista Olga Goreas va triar el nom per a la seva banda d'un indret paradisíac on els agrada anar a inspirar-se, THE BESNARD LAKES.
Un grup de Montreal, Quebec (Canadà), la música del qual es caracteritza per un so atmosfèric i sofisticat, fruit d'una barreja de rock psicodèlic i espacial, noise i dream-pop, amb rastres que ens evoquen des de The Beatles i The Beach Boys a Pink Floyd, Galaxie 500, Mercury Rev o (vaja! uns que encara no tenen CdD) My Bloody Valentine, que, amb la participació de diversos bateries, guitarristes i teclistes, des del 2003 ha publicat cinc LP, el meu preferit dels quals és el segon, The Besnard Lakes Are The Dark Horse (2007).
Un àlbum produït i composat per la parella, juntament amb la teclista Nicole Lizee, coautora i responsable, tanmateix, dels arranjaments de cordes i vents, amb vuit tracks en els que la instrumentació més delicada i la veu en falset de Lasek, com en la inicial Disaster o For Agent 13, s'alternen amb situacions de caos (controlat), com la CdD.
Una èpica composició dominada pel  baix de Goreas, qui, acompanyada en la gravació de dos baixos més, dos guitarres i tres bateries, pren la veu cantant, harmonitzada amb la de les cinc components de The Fifth String Liberation Singers Choir, amb un espectacular riff al mig del qual li escoltem cridar :

          Like a nation, like a nation

I en la repetició, finalment, esmentar el títol de la cançó:

          Devastation, devastation...

- THE BESNARD LAKES. Devastation. The Besnard Lakes Are The Dark Horse (2007).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada