divendres, 16 de desembre del 2022

Gotta Let It Go (Joyce Manor)

Amb un nom extret del d'un bloc d’habitatges de la casa del cantant i guitarrista Barry Johnson a Torrance, localitat del comtat de Los Angeles, JOYCE MANOR és una banda creada per aquest i el guitarrista Chase Knobbe, a la que s'hi afegiria el baixista Matt Ebert i un considerable nombre de bateries que no han aportat estabilitat  a aquest lloc instrumental del combo.

Un grup de power-pop amb ingredients indie, punk-rock i, fins i tot, emo, que, des del seu reeixit debut amb l'àlbum homònim el 2011, han publicat cinc LP més, alguns tan ben acollits com el tercer, Never Hungover Again (2014) i el quart, Cody (2016), produït per Rob Schnapf i amb la col·laboració de la nostra coneguda Phoebe Bridgers.

Una carrera a la que Johnson volia donar descans indefinit quan la pandèmia Covid-19 els va obligar a un llarg confinament que van aprofitar per composar i gravar el recent publicat 40 oz. to Fresno (2022). Un disc -amb un títol que ret tributa al 40 oz. to Freedom (1992) del també californià grup d'ska-punk Sublime- produït pel mateix Schnapf, qui incorpora Tony Thaxton, dels Motion City Soundtrack, com a bateria de sessió, en el que, per no trencar la costum, interpreten composicions ultracurtes, gairebé totes inferiors als dos minuts, del que, en poc menys de 17 minuts, en resulten nou tracks, la primera de les quals és una versió del Souvenir (Architecture & Morality, 1981) del grup de pop electrònic britànic Orchestral Manoeuvres In The Dark, seguida d'altres petites perles com NBTSA, You're Not Famous Anymore, amb un riff que recorda el Should I Stay or Should I Go (Combat Rock, 1982) de The Clash; Don't Try i la CdD, Gotta Let It Go.

Un tema enèrgic i apassionant que evidència l'enorme que pot arribar a ser un una peça de menys de dos minuts, concretament 1:56, i que agradarà a qui estimi el pop de guitarres de clàssics atemporals com Pixies, Weezer, Teenage Fanclub i tants altres dels que en podeu gaudir els seguidors blog.

- JOYCE MANOR. Gotta Let It Go. 40 oz. to Fresno (2022).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada