divendres, 30 de juny del 2017

Another Dimension (Toy)

TOY son un quintet de Brighton, East Sussex (UK), del qual en va formar part durant un temps la teclista lleonesa Alejandra Díaz, l'estil del qual el podem assimilar a aquesta corrent neopsicodèlica de la que en gaudeixo tant, com es pot comprovar amb el seguit de post al blog en els darrers anys.
Com a particularitat, els nostres protagonistes d'avui, a la clara i manifesta influència de la música psicodèlica i de garatge dels anys 60, "léase" The Velvet Underground, 13th FloorElevators o Pink Floyd, i protegits en els seus inicis per uns coneguts de la CdD, The Horrors, hi sumen trets de bandes de shoegaze dels 80, com SonicYouth, The Jesus and Mary Chain o My Bloody Valentine, amb una proporció que han anat ajustant cada vegada millor en els seus tres LP publicats fins ara, l'homònim Toy (2012), Join The Dots (2013) i el definitiu Clear Shot (2016).
Tres àlbums plens d'encerts, amb amplis desenvolupaments, plens de passatges hipnòtics i canvis de ritme que no minven la seva accessibilitat, sobretot en el tercer, el més melòdic i pulcrament gravat fins hores d'ara, una obra ideal per copsar les arrels del psych-rock contemporani. Com molt bé indica el seu títol, el “tir més encertat” del que porten de carrera.
I com a CdD he triat el track número dos, Another Dimension, del que m'agrada especialment el sobtat canvi de ritme de la tornada, la millor del disc.

- TOY. Another Dimension. Clear Shot (2016).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada