divendres, 2 de setembre del 2022

And I Love Her (The Beatles)

El post d'avui commemora el dotzè aniversari del blog i, com és habitual, està dedicat a THE BEATLES. Concretament al seu tercer LP, en el que, deixant de banda les dispars influències dels precedents, conté exclusivament composicions pròpies, totes acreditades al tàndem Lennon-McCartney però composades majoritàriament pel primer, concretament 10 de les 13 que el conformen.

Un àlbum amb dues cares ben diferenciades en el format vinil original, una A amb set temes destinats a formar part de la banda sonora de la pel·lícula del mateix nom, A Hard Day's Night (Richard Lester, 1964), i una altra amb els sis que no hi van entrar. Un film -ideat per l'americana United Artists Records com a excusa per publicar el disc en el seu catàleg- sense gaire interès a excepció de la manera en que captura l'ambient del Londres del moment, així com el frenesí d'una incipient "beatlemania".

Un LP que va representar un punt d'inflexió en la carrera dels fab four, considerat per molts com el millor de la seva primera època, que conté hits com l'homònim A Hard Day's Night, amb el seu mític acord inicial (vegeu aquí), que l'enceta (Lennon-McCartney) o Can't Buy My Love (McCartney), del que he triat com a CdD un balada composada per aquest, And I Love Her, suposadament però no confirmat per l'autor, referida a la seva parella del moment, l'actriu Jane Asher.

Un tema en el que, musicalment, destaca la utilització d'instruments majoritàriament acústics com la guitarra clàssica de George Harrison, qui va aportar el conegut riff inicial, i la percussió de Ringo Starr, qui va substituir la bateria pels bongos, que va esdevenir una de les grans balades que tan agradaria a "Macca" colocar a cada disc, a la que el mateix John Lennon va qualificar com "la seva primera Yesterday".

 - THE BEATLES. And I Love Her. A Hard Day's Night (1964).

 

1 comentari: