divendres, 8 de juliol del 2016

Don't Wanna Fight (Alabama Shakes)

Demà, 9 de juliol, actua al Cruïlla Barcelona Summer Festival un grup que, amb dos discos al mercat, ha esdevingut una autèntica sensació, els ALABAMA SHAKES.

Es tracta d'un quartet (quintet amb el reforç d'un teclista en els concerts) de Athens (Alabama) -la pàtria de tants i tants grups coneguts d'aquest blog, com REM, The B-52´s o els del col·lectiu Elephant 6 (vegeu aquí)- liderat per la cantant i guitarrista Brittany Howard, que es van donar a conèixer amb el tema Hold On, del seu primer LP, Boys & Girls (2012), rebut amb gran elogis per la manera amb la que reinterpretaven el blues-rock dels 70, amb una veu que tant en evoca la de Janis Joplin com la de mites del soul com Aretha Franklin o Otis Redding i unes guitarres, principalment la de Heath Fogg, que no desmereixen de les de Led Zeppelin o AC/DC, amb un resultat final a l'alçada de referents més contemporanis com The White Stripes o TheBlack Keys.

I, si aquest àlbum era bó, Sound & Color (2015), el supera. Sense abandonar del tot el rock, el country, el blues i el soul, és a dir l'autèntica música d'arrels americana (roots-rock), incorporen noves sonoritats, des de lentes balades fins al funk més vigoròs (ara penso en el malaguanyat Prince), com s'evidència a la CdD d'avui, amb alguns apunts psicodèlics i, fins i tot, electrònics. Una barreja que, podent haver resultat caòtica, manté una sorprenent coherència, en el que hi té molt a veure el productor Blake Mills.

Envejo els afortunats espectadors del "Cruïlla" que podran gaudir dels "Shakes" en el seu medi natural, l'escenari, en el que, a més a més de la secció rítmica formada per Zac Cockrell al baix i Steve Johnson a la bateria, contaran amb el suport addicional de Ben Tanner als teclats. L'espectacle està garantit.

- ALABAMA SHAKES. Don't Wanna Fight. Sound & Color (2015).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada