divendres, 17 de febrer del 2012

Don't You (Forget About Me). (Simple Minds)

Anit estava prevista l'actuació a la sala Razzmatazz, de BCN, dels SIMPLE MINDS.
Malgrat no ser especialment fan seu, he de reconèixer que el concert que van oferir al Palau Sant Jordi l'any 1991 es un dels millors que he presenciat en ma vida. Va ser en un moment àlgid de la seva trajectòria, amb un Jim Kerr (cantant i únic membre permanent, juntament amb el guitarrista Charlie Burchill, de la formació inicial) exultant, amb un carisma escènic com pocs, capaç de fer-nos cantar a tots, un darrera de l'altre, els seus clàssics "himnes d'estadi", entre ells la CdD d'avui.
Aquesta banda de Glasgow (Escòcia), amb 30 anys de vida, va tenir, sobretot en els primers cinc dels més de 25 discos que tenen publicats, un gran èxit, tant comercial com de crítica, exercint una notable influència sobre grups de la seva generació i posteriors, com U2, Tears For Fears, INXS, Duran Duran, Frankie Goes To Hollywood, Manic Street Preachers, Keane, Travis, Coldplay, Muse, Radiohead...
El seu estil ha anat evolucionant des del punk a la electrònica, passant per la psicodèlia, la new wave, el new romantic o el rock simpfònic, fent gala sempre de una elegància clàssica i mantenint, al mateix temps, un perfil baix, defugint dels excessos de la fama i la parafernàlia de tantes rock-stars.
Jim Kerr,  seguidor de l'equip de futbol Celtic FC, ha estat casat amb una de les meves estrelles favorites del rock, Chissie Hynde, de The Pretenders, i amb l'actriu Patsy Kensit i actualment compagina la seva activitat artística amb la hostaleria, essent propietari d'un hotel a Sicília.
El disc més valorat es New Gold Dream (1982) però, als no iniciats, els recomano un doble àlbum en directe, gravat a París, la "ciutat de la llum", el 1986, que recull els seus èxits més importants fins aleshores. A la portada hi ha el seu logotip, un símbol gaèlic que mostra un cor daurat sobre un fons negre, envoltat per dues mans i amb una corona a sobre.
Com a CdD he escollit la versió que fan en aquest disc del seu tema més conegut, un dels més representatius de la dècada dels 80, a continuació de la qual els podeu veure en l’actualitat, en un concert a la Isla de Wight el 2009.
- SIMPLE MINDS. Dont't You (Forget About Me). Live In The City Of Light (1987).
PS: Al mencionat concert del Sant Jordi hi va assistir, i fins i tot pujar a l'escenari a saludar, en Nelson Mandela, en agraïment als múltiples actes en els que el grup havia participat a favor del seu alliberament.






1 comentari: