divendres, 4 de maig del 2012

I'll Do It Anyway (The Lemonheads)

THE LEMONHEADS, nom que fa referència a un caramel dolç per dintre i agre per fora, es un grup de indie rock de Massachusetts (USA), l'únic membre estable del qual es Evan Dando qui ha anat publicant discos indistintament amb el nom de la banda i en el seu propi, des de 1986.
En els seus inicis practicaven un punk-rock inspirat en el grunge del moment, però amb la incorporació de la seva amiga Juliana Hatfield van girar cap a un pop de guitarres intemporal, amb aires country, obtenint un èxit considerable.
Però Dando, personatge en principi predestinat a la glòria, hereu de la bellesa física de sa mare model, i amb incomptables conquestes que enriquien dia a dia la seva llista d'amants de classe alta, fins i tot en el mon del cinema, en un moment històric que es va conèixer com a "generació X", sembla que no va incorporar prou ADN del seu pare advocat i es va convertir en un autèntic bocamoll que esquitxava tot el que tocava. Sortides de to continues, problemes reconeguts amb les drogues que ocupaven més portades de revistes del cor que no pas musicals...un autèntic malson per als seus mànagers.
Malgrat tot, en aquell període d'estat de gràcia, ens va deixar dos discos sensacionals que han esdevingut clàssics dels 90, It's A Shame About Ray (1992) i Come On Feel The Lemonheads (1993), farcits de precioses melodies  per a les quals, durant un temps,el nostre heroi d'avui semblava talment dotat.
I com a prova la CdD d'aquesta setmana, el tema pop perfecte:
                       estrofa / estrofa
                       tornada
                       solo musical
                       estrofa
                       tornada / tornada
I tot ens un minsos 3 minuts i mig.
Per aquest any 2012 està anunciada l'aparició d'un nou disc del grup,  Hotel Sessions. A veure si Evan Dando, com diu la CdD, es capaç de tornar-ho a fer.

- THE LEMONHEADS. I'll Do It Anyway. Come On Feel The Lemonheads (1993).




Vídeo afegit posteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada