divendres, 18 de març del 2011

Where Dreams Go To Die (John Grant)

JOHN GRANT va liderar, com a cantant i durant deu anys, el grup The Czars, sense obtenir gaire reconeixement, per el que la banda es va separar. Aleshores es va traslladar del seu Denver natal a Nova York, on va malviure durant sis anys treballant de cambrer.
Aquestes frustracions, el seu caràcter i les addiccions a l'alcohol i la cocaïna el van sumir en una profunda depressió que, en paraules seves, el va posar a les portes del suïcidi.
Va ser quant va tenir la sort de contactar amb el grup de folk-rock Midlake ,uns dels seus pocs seguidors de la època Czars, que el van convèncer de tornar a pujar al carro i gravar, amb ells com a banda d'acompanyament.
Com aquests estaven pendents d'iniciar la gravació del seu disc The Courage Of Others (2010), se'l van endur al seu estudi de Denton (Texas) i, entre cançó i cançó, amb producció de dos dels membres, Alexander Paul i Eric Pulido i el mateix Grant, van enregistrar paral·lelament el magnífic Queen Of Denmark (2010).
Es un disc melancòlic, on a la preciosa veu de l'autor s'hi afegeixen els arranjaments i  la instrumentació amb el particular segell pastoral del grup (flautes, teclats, sintetitzadors analògics, bellíssimes harmonies vocals...), amb el resultat d'una obra de soft-rock  extremadament sensible, romàntica i poètica, amb un punt de sornegueria.
Un conjunt de dotze boniques cançons, solides i addictives que us arribaràn a tallar l'alè.
Comproveu-ho amb aquesta CdD.
-  JOHN GRANT. Where Dreams Go To Die. Queen Of Denmark (2010).

Vídeo afegit posteriorment.







2 comentaris:

  1. En solidaritat amb el poble japonès, en aquest moment en el que els somnis de milions dels seus habitants se n'estàn anant en orris, la CdD li dedica el tema d'avui, titulat precisament "Where dreams go to die".

    ResponElimina
  2. M'ha encantat el tema d'aquesta setmana!
    M'afegeixo a la teva solidaritat amb un desig d'esperança:
    "Que d'aquest horror neixin somnis de vida i de futur"

    ResponElimina